Friday, 25 November 2011


assalammualaikum . hye stalkers ,

hai again . and how are you ? me ? im just fine . ohh , is that matter ? ape ape aje lahh . bro2 . gua habaq luu . gua lupa lagi skali gua ada blog hehehe (ketawa sopan) aku bukan xnak update brother . tapi tapi , err , tapii . aku xde idea . actually kan , aku dah tekan new post berkali2 . tapi bila aku pandang skrin tu *sejam kemudian . ohh , kosong lagi ? wtfish mann .

so harini , hati terbuka utk menulis sesuatu . tapi apa ? hmm . let me think . bout my stdy ? ohh no no no . tmpat gua stdy manyak moling maa =.= hali hali rasa mau ponteng saja itu kelas . exam tggal lagi dua mggu . and now , saya sula mula ponteng klas . sesi pagi sahaja . well , pagi2 ni setan manyak kacau maa , asyik talik gua punya mata . susa ooo mau mukak mata . tingat cte p.ramlee le pulak . hihi

so today , im gonna tell you a story . a story tale . ececeh , nampak bebeno menipunya ~ oke . serius . aku akan menceritakan anda sebuah cerita tentang hidup seorang puteri . *breakkkk !!! seorang perempuan ahh . and perempuan itu adalah saya . tepuk tangannnnn . hoorayyy ~ ehem .

i dont know either you will be interested in reading my karya *konon laa but nevertheless , aku akan tetap menceritakan kisah aku . hmm . how to start aa ...

okay . here's the story begin . aku ada 4 orang abang . aku ulang lagi sekali . aku ada EMPAT orang abang . sila pecaya ~ dlu2 umi cakap dia nak anak pmpuan slung . tup2 klua smua 4 org llaki . bederet pulak tu . haha . rezeki umi , rezeki . bila umi aku mngandung kali kelima , bulan ke brapa ntah , tok bidan tu ckap insyaAllah anak pmpuan . smua fmily aku gmbira xterkata lah konon kan .

tiba masanya , aku klua dari perut umi aku , be a comel baby foreva . oyeah . tak perasan tak perasan okay . aku xtahu yang potret aku zaman baby dlu ada , rahsia itu dketahui stelah aku mggeledah almari umiku . waaa . first aku tgk gmbar tu , i was like "umiiiii . tomei nye gmba babyyy niiiiii . sapo ni sapo ? tomei nyo tomei nyo tomei nyo" dan prkataan tomei tu berulang kali aku sbut smpy umi aku fed up nk dnga . ngahaaaa ~

last2 umi bgitau tu gmbar aku . waaa . lagi la aku rasa nk ulang ayat tomei tu sampai tkde suara . gmbar tu kan , aku tngah tdo dlam pangkuan abang aku y nbr 2 . abang (s) aku hk lain smua tgk aku smbil snyum . alolo . rasa mcm special la pulak . sila muntah =.=

time kecik2 dlu , y paling lama aku boleh engat , masa aku umur 3/4 years . xengat sgt . tapi aku engat yang aku tgh lari2 dpan rumah , abang aku dtg . guess what he did ? he kiss my cheek pastu dia sruh aku kiss pipi dia balik . lpas aku kiss , dia dukung bawak aku pegi kedai . dia beli eskim . yummy2 . tapi xbagi aku makan pon eskim tu sbb on that time , im still a kid . a comel kid . indeed ...

with time passing away , my family and i keep growing up till my siblings up to 9 . haha . nak aku ulang lagi sekali ? tak payah kan ? kan ? 4 laki first , then 3 girls , sorang laki , berakhir dgn sorang girl .. dan adik aku yang last tu , sangat comel . comel macam sape ? macam kakak dia . oh , bukan aku ckap . org lain ckap (bunyi cemgkerikkk)

so , nnti aku smbung next time my storytale y ni okay lesbo and gayness sekalian . caww ~

Saturday, 5 November 2011

selamat hari raya !

assalammualaikum .
i would like to wish all of you ; selamat hari raya aidiladha .
pengorbanan adalah kasih sayang .




Wednesday, 2 November 2011

asam garam kehidupan anda

assalammualaikum dan salam satu malaya .

hari ni aku just nak kongsi something yang aku rasa . its about life .

ada yang menyayangi , ada yang membenci , ada yang merindui , ada yang berdendam , ada yang menyanjungi , ada yang hipokrit dalam segala macam benda , ada yang tertanya tanya , ada yang meragui , ada yang mencari , ada yang menemui , ada lelaki , ada wanita , ada itu , ada ini . in the world that Allah swt created , there are almost everything . everything that needs us to think , to research , to find , and to know . your feeling . yes . your feeling .

ada pelbagai perangai dan perasaan yang boleh diadaptasi dalam hidup . perasaaan yang bercampur baur sebagai sebagao salah satu cara untuk memberitahu semua apa kita sedang hadapi dan rasa . mungkin dunia sedang meemandang rendah terhadap kita . memandang rendah di atas kemampuan dan apa yang kita ada . sering kali kita diejek bila kita melakukan perkara yang mencetuskan revolusi . but is it so important for you to think ? i mean , about what people said to us . do you need to take what people say or talk about you ?

hey . listen here people . try to thinkl back of it . if we alaways care and think for what those people are talking bad bout us , for the whole of our life , it wouldnt end . ianya tidak akan berakhir . even bila kita dah mati , people still talk this and that about us . do u ever think of that ? so people , why the heck do we need to think for their words ? what a waste right ? lebih baik anda dan anda pikir tentang hidup kita, our life, our family , our future . itu lebih penting dan lebih bermanfaat . ya . cakap cakap buruk orang terhadap kita tak penting . bak kata ustazah aku dulu

 "bia dio ngumpat lahh . doso bulih dio . pahalo bulih kito" HAHAHA :D

dalam bahasa bakunya :

 "biar laa dia nak mengumpat apa pun . dosa dia dapat . kita dapat pahala " 

oyeah ! their bad talk doesnt worth though for one atom . ececeh . tau la blaja kimia =.=' effort . yes , usaha kita yang penting dalam menentukan arah t ujuan hidup . well , when we talk bout arah tujuan hidup , have you plan for your future ? some people might says :

" ambition ? plan for future ? alahh . xpenting ponn .lagipun , kita yang merancang , Allah yang menentukan"

omaigadd . kepala otak ang laa pikiaq lagutu . think out of the box laa . we are planning this thing for the sake of our life . memang ebnar kita yang merancang , Allah yang menentukan , tapi kalau merancang tanpa usaha , mana nak dapat . usaha yang penting untuk kita mencapai impian tu . betoi dakk ? and , some might plan to succeed to change their family's life , wanna have a huge car , a big house , a lot of money , etc , etc , etc . tak salah bila kita merancang . in fact , its good for you . as i said be4 , with the effort that u spend , insyaAllah there will be a bright future to you .

k bai .

Tuesday, 1 November 2011

someone like you ~ adele

assalammualaikum
here's another song that maybe u would love to listen to it .
it's act a song which one of my roomates love to listen to and sing along .
lama2 dah denga , rasa macam bez pulak .
makna pon mendalam . thee ~
enjoy it guys ~
here's the lyric :

I heard that you settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,"
Yeah.

You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Friday, 28 October 2011

Friday, 21 October 2011

ignoring

assalammualaikum

hey , selamat malam lelaki gedik dan perempuan jujur sekalian ,

once again , aku lupa yang aku ada belog . i was like "oh , blog siapakah ini ?what ? mine ? err . oke" kemalasan untuk aku menekan kekunci laptop cabuk ni semakin melampau . kenapa ? i myself dont have any idea of that . but maybe , maybe aku da terlalu penat menulis . menulis untuk tatapan kamu dan kamu , dan kemudian kamu . dan kemudiannya tulisan ini hanya lah sekadar tulisan . tulisan yang sekadar di skrin y bercahaya . bercahaya menampakkan tulisan hitam . tulisan yang tiada makna nya . fine , i am trying to make you confuse with these words actually . HEHEHE


"silence is a girls loudest cry ; you know she's really hurt when she starts ignoring you"


well gedik guys , as u all know lah kan , hati prmpuan ni kinda like senang nak tacing la akan . in other words , senang terguris dan senang menangis , dan kecewa , dan merana . terluka . dan bla bla blaa . dan mungkin , anda dan anda kaum adam akan mula rasa muak dan bosan bila perempuan selalu tacing . kenapa ? sebab anda dan anda letih melayan kerenah kaum hawa walaupun kaum hawa selalu sabar dan bersabar dengan kerenah anda . oh , do i look like i care ? peliss laa .

 bila hati kaum hawa terjadi as describe above , jiwa yang lemah akan berubah menjadi kental . it is like a thing called wall is building up in the girls-self . ya , a wall which makes those pretty-cute-charming-euw-euw-girls become stronger . more stronger than usual . hell yeah . bila hati kami mulai kuat , secara automatik , we will bring ourself far from you . you . yes , you boy . we starts to ignore you cuz the thing called wall are now in our heart . kalau dulu kaum hawa slalu chase after you and keep texting and calling you . and your reaction ? nothing . now , after all u've done wahai kaum adam , thanks again . kami menghargai jasa anda . kaum hawa for sure takkan kacau hidup anda . if that's make you happy .

it is a wall that always tell us(kaum hawa) not to cry for a person like you . we try to . and if it is to heavy to be lift up , perempuan sekadar menangis dalam diri . then starts to cry all alone . then we will start to think what u've done . and that will make kaum hawa be strong again . thanks to you boy . because of you , kaum hawa belajar bagaimana nak kuatkan diri and not  to be so cheap as u kaum adam think . ya . kami adalah anugerah Allah untuk kamu kaum adam . it just you who doesnt know how to appreciate kaum hawa . go on lah . one fine day , kamu akan rasa apa kaum hawa rasa . insyaAllah .

well , at first , it may be hard for kaum hawa to ignore you kaum adam . but when days past by days , those kaum hawa bring theirselfs with a broken heart , and they used to it , yes . kami boleh . ignorance is the most right thing that a girls should do . if u can , why not us rite ?

*maybe it is really hurt for a woman when it comes to they ignoring you bloody boys .

Saturday, 15 October 2011

1 : saja saja

assalammualaikum .

terima kasih kerana awak telah menyedarkan saya dari dunia angan angan saya :))